Deze was overvloedig in goede werken, en liefdegaven die zij schonk.

Handelingen 9:36

In 2017 was Cubamigos op bezoek in La Vigia, waar een lokale vrouwengroep geld probeerde te verdienen door zelf producten te maken en te verkopen. De materialen waar ze over beschikten waren echter van dusdanig slechte kwaliteit, dat het eindproduct niet goed genoeg was om verkocht te worden. Naar aanleiding hiervan is de vrouwengroep Dorcas opgericht. 

Deze vrouwengroep heeft de volgende doelen:
Het zelfvertrouwen van de vrouwen te bevorderen, de vrouwen stimuleren om in hun eigen levensonderhoud te voorzien en/of om bij te dragen in het levensonderhoud van hun gezin en via de bijeenkomsten maken vrouwen kennis met of leren zij meer over het Evangelie.

De bol wol als symbool van de handwerkkunst.
Een lange draad met een begin waar van alles uit kan groeien, borduurwerk, breiwerk of wat dan ook. Alles heeft een begin, een oorsprong.

Het blaadje aan het uiteinde van de draad laat zien wat voor moois er uit kan groeien.
Gezien vanuit de werkstukken die door iedereen gemaakt worden. Variërend van kleding, tafellakens, sieraden, kaarten tot schoenen en nog veel meer. Gezien vanuit bijbels perspectief. Vrouwen zoeken elkaar op, leren van elkaar en waarderen elkaar. Geven elkaar de liefde door in het omzien naar de ander. Groeien in geloof en eigenwaarde.

De handen om de bol wol heen.
Vrouwenhanden die met hun creativiteit van weinig heel veel moois weten te maken. Vrouwenhanden met mooie gelakte nagels, omdat iedereen waardevol is en er mag zijn. Vrouwenhanden waar ook ter wereld, verbonden met elkaar. Symbool van Gods handen die alles met Zijn handen omvat. De trouwe zorg van God. Gods handen die elke vrouw kent en ziet met haar eigen kwaliteiten en talenten.

De impact van Dorcas

Getuigenis van Mayelinuit San Pedro
Getuigenis van Mayelin

Het werk van Dorcas van Cubamigos maakt een grote indruk op onze gemeenschap. Wij zijn een groepje vrouwen die werken vanuit deze bediening. Ook doen er vrouwen mee uit ons dorp die God nog niet kennen. Zo dragen we het evangelie uit. Ook maken we tasjes en speelgoed voor de kinderen die we op de zondagsschool uitdelen. Ook helpen we de weduwen met wat ze nodig hebben. Aan de jongeren leren we om met handwerken allerlei producten te maken. We geven ook les aan beginners. De spullen, die we samen maken, worden weer verkocht in ons dorp. Ik dank God dat we zo een instrument mogen zijn in Gods hand. Al mijn talenten staan in dienst van Hem. Dorcas heeft zo een grote betekenis in ons dorp. We bedanken iedereen die Dorcas ondersteunt. Dit is mijn getuigenis en van vele andere vrouwen uit San Pedro. God is goed voor de vrouwen van onze kerk en voor ons dorp. En voor onze jongeren van onze kerk, een zegen. Ik hoop dat dit getuigenis vele vrouwen mag bemoedigen. God zegene jullie.  Spreuken 31.

Getuigenis van Yarillis uit Trinidad
Getuigenis van Yarillis

Dorcas betekent veel voor mij. Het betekent de kans om God te dienen, met mijn zussen in het geloof,  te delen hoe dingen te maken en om zo in het onderhoud van mijn gezin bij te dragen.

Getuigenis van YensiVoorgangersvrouw in Trinidad
Getuigenis van Yensi

De vrouwengroep Dorcas is als een magneet. Het trekt je elke dag meer aan. Het zijn mooie unieke momenten, waarop we het woord van God ontvangen, die elke leegte opvult. Het is een antwoord voor ons leven,waar wij door Dorcas ook de capaciteiten kunnen zien die de Heer ons heeft gegeven. Deze groep en deze momenten samen zijn een geschenk van God. Het is een geestelijke zegen in alle opzichten. We genieten met volle teugen van elke ontmoeting. God heeft ons begiftigd met talenten en door deze te gebruiken kunnen we onszelf, onze gezinnen en mensen in nood tot zegen zijn.