Denk aan uw voorgangers, die het Woord van God tot u gesproken hebben.

Hebreeën 13:7

Vanwege de slechte economische situatie op Cuba zijn veel gemeentes niet in staat om te voorzien in het levensonderhoud van hun voorganger. Dit zorgt ervoor dat de voorgangers hier noodgedwongen zelf hun tijd en energie aan moeten besteden en daardoor te weinig tijd overhouden voor hun gemeentewerk.

Sinds 2000 ondersteunt Cubamigos voorgangers en zendelingen die een gemeente of zendingspost op willen zetten. Twee tot vier jaar lang ontvangen zij een maandelijkse toelage, zodat ze kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Na deze periode wordt van de gemeente verwacht dat zij hun voorganger zelf onderhouden.

Wat betekent Cubamigos voor een voorgangersechtpaar op het platteland op Cuba

Voorganger Jorge en Yarlen vertellen:

Allereerst willen we God voor jullie bedanken omdat Cubamigos een zegen is geweest voor zowel ons gezin als de kinderen en het dorp Derramadero, Jullie donaties hebben ons enorm geholpen en hebben een impact gehad op de gemeenschap. Een voorbeeld hiervan zijn de leesbrillen. Toen we die hier weg gaven vroegen de mensen aan ons hoeveel ze kostten. En we zeiden niets, ze zijn gratis. Wij hebben ze ontvangen van de broeders uit Holland, omdat zij van ons en ook van jullie houden. Dit had een grote impact.

Wij hebben hier in Derramadero veel te danken aan jullie stichting voor zoveel liefde voor ons. Dankzij jullie wonen we nu in dit huis en de meeste dingen die we hebben zijn er dankzij jullie. Cubamigos is een grote zegen voor ons. We zijn jullie allemaal erg dankbaar en we houden van jullie uit het diepst van ons hart. Jullie zijn altijd in onze gebeden.

Bedankt voor zoveel liefde, een stevige omhelzing voor elke broeder die heeft bijgedragen aan Cubamigos om ons te helpen. We danken God voor jullie. Jullie zijn gegraveerd in de harten van de mensen in Derramadero

Help mee levens te veranderen op Cuba

Ondersteun een voorganger/zendeling

Voor de voortgang van dit sponsorproject zijn we op zoek naar sponsors. De ondersteuning vindt niet één op één plaats tussen de sponsor en de voorganger/zendeling (zoals voorheen), maar via een sponsorfonds. De te ondersteunen voorgangers/zendelingen worden voorgedragen door onze plaatselijke coördinatoren.

Deelnameformulier