Waar twee of drie in Mijn Naam bijeengekomen zijn, daar ben Ik in hun midden.

Mattheüs 18:20

Veel Cubaanse christenen komen samen in kleine huiskerken die zijn ontstaan nadat een lokale zendeling een zendingspost begon. Deze kleine gemeentes hebben doorgaans onvoldoende financiële draagkracht om een gebouw te kopen waarin zij bij elkaar kunnen komen of het onderhoud aan dit gebouw te bekostigen.

In Cuba zijn de middelen voor evangelisatie en toerusting beperkt. De opleidingen die bestaan worden gecontroleerd door de staat. Evangelisatie door buitenlandse organisaties is niet toegestaan in Cuba. Een buitenlander die religieuze activiteiten in Cuba wil ondernemen, bijvoorbeeld spreken in een (huis)kerk, dient in het bezit te zijn van een religieus visum. Ook de invoer van religieuze materialen wordt gecontroleerd.

Cubamigos ondersteunt huiskerken met financiële en praktische hulp, omdat we geloven dat het belangrijk is dat christenen bij elkaar kunnen komen om hun geloof te delen en de sociale gemeenschap te versterken. Dit betekent dat we bijdragen aan de (ver)bouw van kerkjes, maar ook dat we voorzien in datgene wat nodig is om diensten te houden, zoals bijvoorbeeld Bijbels en muziekinstrumenten.

Cubamigos probeert ondanks de beperkingen zowel evangelisatie als de toerusting van voorgangers te bevorderen. We helpen mee aan het mogelijk maken van conferenties die dienen om voorgangers op te leiden en toe te rusten. Daarnaast sturen we regelmatig Bijbels naar Cuba, bijvoorbeeld in onze ‘Dozen voor hoop’.

Huiskerken

Huiskerk in Gaudaloupe
Huiskerk in La Pastora
Huiskerk in Condado